Słodkie bułeczki śniadaniowe - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Glazura:

  • 15 g rozpuszczonego masła
  • 10 g miodu

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).

KROK 2: Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości).

KROK 3: Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat. Uformuj wałek i podziel go na 12 części. Uformuj bułeczki i umieścić w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odstępach od siebie (podczas pieczenia się połączą).

KROK 4: Wyrośnięte bułeczki, wstaw do zimnego piekarnika, piecz około 20 – 23 minut w temperaturze 180 stopni C.

KROK 5: Składniki na glazurę umieść w garnuszku, roztop, wymieszaj, zdejmij z palnika, lekko przestudź.

KROK 6: Wyjmij bułeczki z piekarnika. Możesz polać lukrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy