Cofnij
Autor: delektujemy

Solony kajmak

22.06.2023
Solony kajmak

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy rondelek, puszkę masy krówkowej o smaku tradycyjnym Bakalland, sól morską w płatkach, trzepaczkę.

KROK 2

Masę przekładamy do rondelka i powoli podgrzewamy na małym ogniu stale mieszając, aż stanie się bardziej płynna.

KROK 3

Dodajemy sól do smaku i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia.

KROK 4

Gotowy solony kajmak przekładamy do słoiczka.

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy