Cofnij
Autor: delektujemy

Chleb na sodzie lub proszku do pieczenia

15.06.2023
Chleb na sodzie lub proszku do pieczenia

Potrzebny chleb? Brakuje drożdży? Nie szkodzi! Polecamy zrobić chleb na sodzie lub proszku do pieczenia.

Przygotowujemy:

  1. Mąkę przesypujemy do miski i mieszamy razem z solą, pieprzem, papryką i sodą lub proszkiem do pieczenia. Dodajemy jogurt i dokładnie wyrabiamy ciasto. Ciasto może być dość kleiste.
  2. Wyrobione ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki.
  3. Rozgrzewamy piekarnik i wstawiamy do niego blachę. Piekarnik musi być rozgrzany do 200°C.
  4. Pieczemy przez 45 minut.
  5. Po upieczeniu wyjmujemy chleb, żeby ostygł.

Smacznego ?

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy