Cofnij
Autor: delektujemy

Jak zrobić chipsy z owoców w bakaliowych posypkach? [Krok po kroku]

15.06.2023
Jak zrobić chipsy z owoców w bakaliowych posypkach? [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Kroimy jabłka i gruszki w cienkie plasterki. Suszymy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 50-70⁰C przez około 3 godziny.

KROK 2

Roztapiamy z kąpieli wodnej czekoladę (najlepiej gorzką!) i siekamy ulubione orzechy Bakalland.

KROK 3

Maczamy suszone owoce w czekoladzie i obtaczamy w posiekanych bakaliach.

KROK 4

Tak przygotowane chipsy zostawiamy do zastygnięcia na papierze do pieczenia.

KROK 5

Cieszymy się chrupiącym smakiem!

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy