Do wykonania świątecznego stroika potrzebujemy:
- gotowego wieńca z jodły
- kwiatu amarylisa
- opakowania pierniczków Delecta lub pierniczków, które zostaną po innych dekoracjach 🙂
- 2 pomarańczy
- owocu granatu
- ozdobnej wstążki
- 3 drewnianych, ozdobnych gwiazdek
- patyczków do szaszłyków
- szyszek
- kory cynamonu
- czerwonej, wąskiej tasiemki
Zaczynamy od pierniczków, które przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przed upieczeniem, za pomocą słomki do napojów robimy w każdym dziurkę, aby przewlec przez nią wstążkę. Wieniec z jodły ozdabiamy szyszkami, korą cynamonu i zawieszonymi na wstążeczce pierniczkami. Pomarańcze i przepołowiony granat nabijamy na patyczki do szaszłyków i wbijamy owoce pomiędzy dekoracje. W centralnym punkcie stroika przywiązujemy kwiat amarylisa. Na koniec ozdabiamy wieniec drewnianymi ozdobami i oplatamy go ozdobną tasiemką.
Pozostaje tylko nakryć stół świątecznym obrusem i… z niecierpliwością czekać na pierwszą gwiazdkę!