Muffiny rabarbarowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Małe, zgrabne i pysznie rabarbarowe muffinki z cynamonem. Polecają się na lato!

  1. W jednej misce łączymy cukry trzcinowy, cynamonowy, wanilinowy z olejem, jajkiem i jogurtem.
  2. Całość mieszamy rózgą kuchenną do połączenia się składników.
  3. W drugim naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  4. Składniki suche dodajemy do składników mokrych, mieszamy krótko rózgą, tylko do połączenia się składników.
  5. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę rabarbar i orzechy, całość mieszamy.
  6. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Przekładamy do nich ciasto, do około 3/4 wysokości papilotki.
  7. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 175 stopni C lub do tzw. suchego patyczka.
  8. Wyjmujemy, studzimy a następie dekorujemy kajmakiem i malinami.

Tyle smaków w jednej porcji pysznej babeczki. Muffiny letnie z rabarbarem polecają się.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy