Mini-Brownie z musem czekoladowym - Delektujemy.pl
Trudność: 5 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

ciasto:do masy czekoladowej:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
mus:

Przygotowanie

Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole! Przygotowanie ciasta i musu:

  1. Przygotuj ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu, wystudź.
  2. Następnie przygotuj mus: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudź.
  3. Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mix do śmietany Delecta.
  4. Do ubitej śmietany dodawaj strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, ciągle mieszając.

Przygotowanie ciasta z musem:

  1. Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
  2. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
  3. Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
  4. Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
  5. Ciasto kroimy na kawałki.

Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów w swoim domu.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy