Czekolada malinowa z bitą śmietaną i malinami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 5 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Nie ma nic lepszego na świecie niż gorąca czekolada z bitą śmietaną i owocami. Kto się nie zgadza, niech spróbuje, na pewno się nie zawiedzie.

  1. Zimną śmietankę ubijamy mikserem na sztywno i przekładamy do rękawa cukierniczego.
  2. Gorące mleko wlewamy do rondla, wsypujemy 2 saszetki czekolady do picia Delecta i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Nie gotujemy.
  3. Czekoladę rozlewamy do dwóch wysokich szklanek, a na wierzch wyciskamy dekoracyjnie ubitą śmietanę.
  4. Całość posypujemy płatkami czekolady Decorada i dekorujemy malinami.

Połączenie idealne: czekolada i owoce. Za każdym razem możesz przygotować inną wersje pysznego, gorącego napoju. Dodatek bitej śmietany dopełni smaku.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy