fbpx
Czekolada malinowa z bitą śmietaną i malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czekolada malinowa z bitą śmietaną i malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 5

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Nie ma nic lepszego na świecie niż gorąca czekolada z bitą śmietaną i owocami. Kto się nie zgadza, niech spróbuje, na pewno się nie zawiedzie.

  1. Zimną śmietankę ubijamy mikserem na sztywno i przekładamy do rękawa cukierniczego.
  2. Gorące mleko wlewamy do rondla, wsypujemy 2 saszetki czekolady do picia Delecta i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Nie gotujemy.
  3. Czekoladę rozlewamy do dwóch wysokich szklanek, a na wierzch wyciskamy dekoracyjnie ubitą śmietanę.
  4. Całość posypujemy płatkami czekolady Decorada i dekorujemy malinami.

Połączenie idealne: czekolada i owoce. Za każdym razem możesz przygotować inną wersje pysznego, gorącego napoju. Dodatek bitej śmietany dopełni smaku.  

Czekolada malinowa z bitą śmietaną i malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+