Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - 15 g żelatynę w proszku zalać 70 ml zimnej wody, postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia.

KROK 2 - Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące).

KROK 3 - 250 g jogurtu lekko podgrzać a następnie dodać do niego rozpuszczona żelatynę, dokładnie wymieszać, przestudzić (ale nie można dopuścić do stężenia).

KROK 4 - Wystudzony jogurt wymieszać z resztą – 250g.

KROK 5 - Śmietanę kremówkę i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić na sztywno.

KROK 6 - Do jogurtu z żelatyną dodać ubitą kremówkę, w 3 turach, delikatnie mieszając szpatułką, aż do połączenia się masy.

KROK 7 - Gotową masę jogurtową przełożyć do specjalnych foremek, do których dołączone są wieczka z wypustką. Schłodzić w lodówce do stężenia, przez kilka godzin.

KROK 8 - W tym czasie przyrządzić galaretkę rozpuszczając ją w 200 ml wody.

KROK 9 - Galaretkę wlać do powstałych w babeczkach dziurek. Odstawić do zastygnięcia.

KROK 10 - Wierzch obsypać posypką dekoradą płatki czekoladowe i udekorować owocami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy