Budyń z musem malinowym i pistacjami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
2
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Budyń:- 1 opakowanie budyniu smak malinowy Delecta
- 750 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 300 g malin
- 2 łyżki cukru
- garść pistacji Bakalland
Przygotowanie
Szybki, zdrowy deser z sezonowymi owocami to doskonały pomysł na kreatywne spędzenie popołudnia z dziećmi. Wystarczą 2 ręce, 2 słoiczki i można zaczynać kuchenne szaleństwa.
- Maliny umieszczamy w rondlu, wsypujemy cukier i gotujemy około 15 minut.
- Podgotowane i przestudzone maliny blendujemy.
- Zawartość torebki z budyniem mieszamy w 1 szklance mleka.
- Pozostałe mleko gotujemy z cukrem.
- Odstawiamy garnek z ognia i wlewamy rozmieszany proszek.
- Całość gotujemy około 2-3 minuty, energicznie mieszając.
- Gotowy budyń przelewamy do słoiczków i zalewamy musem malinowym.
- Górę posypujemy pistacjami.
- Dekorujemy pikiem.
Pora na pałaszowanie. Smacznego!