Krówka szczecinecka - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Co powiecie na odświeżenie wspomnień z dzieciństwa? Z tym przepisem poczujecie się jakby czas beztroskiego rozrabiania z kolegami na placu zabaw powrócił.

  1. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy cały cukier w mleku.
  2. Dodajemy masło i gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut, cały czas mieszając.
  3. Kiedy masa zgęstnieje i zacznie przywierać, odstawiamy garnek.
  4. Do kwadratowej formy, wyłożonej folią aluminiową, przelewamy gorącą masę krówkową.
  5. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
  6. Wkładamy do lodówki, by masa stężała.
  7. Po tym czasie kroimy w sześciany i zawijamy każdy w papier lub celofan.
  8. Dekorujemy wybranymi pikami.

Istna ambrozja, przyznacie sami. :)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy