Paska bukowińska - 92 - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 210 min.

Składniki

Ciasto:Do posmarowania:
  • 1 białko
Do dekoracji:
  • cukier puder

Przygotowanie

Zagnieć zwarte i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Po godzinie, gdy podrośnie, klepnij ciasto, by opadło, za godzinę, gdy podrośnie, zrób tak samo. Gdy znów podrośnie, wyrabiaj przez 3-4 minuty. Uformuj z ciasta 4 lub 3 wałki, zapleć warkocz i ułóż spiralnie w tortownicy o średnicy 20 cm, zaczynając od środka. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia. Wierzch posmaruj białkiem. Piecz około godziny w 180 stopniach. Posyp cukrem pudrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy