Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

To chyba najszybsze i najprostsze ciasteczka na świecie. I to jakie kolorowe - spodobają się naszym pociechom.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Wsypujemy zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodajemy jajo, tłuszcz i cukier smak migdałowy Delecta.
  3. Miksujemy składniki za pomocą mieszadeł świderków przez około 2-3 minuty do połączenia się składników.
  4. Ciasto mocno rozwałkowujemy  podsypując mąką.
  5. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka i dekorujemy je kolorowymi piegami.
  6. Ciasteczka układamy na blasze.
  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Odstawiamy je do wystudzenia.

Serduszka szybko znikną ze stołu - najlepiej trzymać je poza zasięgiem najmłodszych. :)  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy