Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie ciasta kruchego Delecta
- 100 g zimnej margaryny lub masła
- 1 jajo
- 1 łyżeczka cukru smak migdałowy Delecta
- 2 opakowania posypki kolorowe piegi Delecta Decorada
Przygotowanie
To chyba najszybsze i najprostsze ciasteczka na świecie. I to jakie kolorowe - spodobają się naszym pociechom.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
- Wsypujemy zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodajemy jajo, tłuszcz i cukier smak migdałowy Delecta.
- Miksujemy składniki za pomocą mieszadeł świderków przez około 2-3 minuty do połączenia się składników.
- Ciasto mocno rozwałkowujemy podsypując mąką.
- Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka i dekorujemy je kolorowymi piegami.
- Ciasteczka układamy na blasze.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Odstawiamy je do wystudzenia.
Serduszka szybko znikną ze stołu - najlepiej trzymać je poza zasięgiem najmłodszych. :)