Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie brownie Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 1 jajo
- 75 g margaryny
- ½ puszki masy krówkowej o smaku tradycyjnym Bakalland
- 2 opakowania mini-kolorowych piegów Delecta
Przygotowanie
Mamy tutaj fanów brownie? Na pewno niejednego :) polecamy wypróbowanie naszego piegusa, który zasmakuje na pewno każdemu łasuchowi.
- Ciasto przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Margarynę do masy czekoladowej rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
- W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypujemy zawartość torebki z ciastem i miksujemy około 4 minuty.
- Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy przez około 25 minut, sprawdzając patyczkiem, czy ciasto się upiekło.
- Upieczone ciasto wyciągamy i nakłuwamy wierzch widelcem. Nie wyłączamy piekarnika.
- Do głębokiej miski wsypujemy zawartość torebki z masą czekoladową, dodajemy jajo, wystudzoną margarynę i mieszamy wszystko, aż składniki się połączą.
- Masę wykładamy na upieczone ciasto, rozsmarowujemy je na całej powierzchni i natychmiast wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
- Ciasto pieczemy jeszcze przez 8-9 minut (nie dłużej) i wyciągamy do wystudzenia.
- Wierzch wystudzonego ciasta smarujemy masą krówkową, obsypujemy kolorowymi piegami i dekorujemy pikiem.
Kolorowe piegi dodadzą brownie chrupkości i koloru, a masa krówkowa - jeszcze więcej słodyczy. Będzie pysznie!