Torciki pistacjowo-śmietankowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Szybkie torciki na jogurtowej bazie pasują znakomicie do popołudniowej kawki. I te chrupiące pistacje!

  1. Ciasto jogurtowe przygotowujemy według instrukcji zawartej na opakowaniu.
  2. Upieczone ciasto studzimy, a następnie za pomocą obręczy cukierniczej wycinamy okrągłe blaty o średnicy około 8 cm i przekrawamy w poziomie na dwie części.
  3. Zawartość opakowania z kremem irish cream mieszamy z mlekiem i śmietanką i miksujemy przez kilka minut na najwyższych obrotach.
  4. Następnie połowę kremu odkładamy do osobnej miski, rozdrabniamy w moździerzu pistacje i mieszamy z odłożoną częścią kremu.
  5. Kremem bez pistacji przekładamy mini biszkopciki, a następnie kremem z pistacjami wykańczamy ciasta na zewnątrz i na wierzchu.
  6. Wierzch gotowych ciastek posypujemy ulubioną posypką i pistacjami.
  7. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Smak pistacji jest świetnie podkreślony przez krem waniliowy - chyba nie ma osoby, której taki słono-słodki zestaw nie zasmakuje!  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy