Koktajl borówkowo-porzeczkowy na domowym mleku kokosowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Koktajl:
  • 300 g borówek amerykańskich
  • 100 ml soku porzeczkowego
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego
  • sok z 1/2 limonki
  • ½ szklanki wiórków kokosowych Bakalland
  • 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • kostki lodu

Przygotowanie

Domowe mleko roślinne bardzo łatwo można przygotować w domu - stanowi świetną bazę do owocowych koktajli.

  1. Wodę podgrzewamy do temperatury 70ºC , wsypujemy do niej wiórki kokosowe i miksujemy blenderem na gładką masę przez około 4 minuty, aż składniki się połączą.
  2. Następnie przelewamy płyn przez gazę lub sitko o bardzo drobnych oczkach.
  3. Borówki, mleko kokosowe, cukier i sok wyciśnięty z limonki umieszczamy w blenderze i miksujemy na koktajl.
  4. Do szklanek wlewamy około 50 ml soku porzeczkowego, a następnie powoli koktajl, aby powstały dwie warstwy.
  5. Do koktajlu dodajemy kostki lodu.

Taki koktajl świetnie sprawdzi się na śniadanie czy jako przekąska - najlepiej latem. Znakomicie orzeźwia!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy