Muffinki marchewkowe z kremem mango-kokosowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Marchewki są świetnym smakołykiem nie tylko dla królików. W postaci muffinek ze słodkim kremem mango-kokosowym przypadną do gustu każdemu.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami.
  3. Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego mieszamy z jajami, olejem i wodą na gładką masę.
  4. Ciasto rozlewamy do foremek, do 2/3 wysokości i wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
  5. Mango obieramy i blendujemy na mus.
  6. Wiórki mielimy na gładką pastę.
  7. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru, a następnie dodajemy zmiksowane mango i wiórki kokosowe.
  8. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy do około 36°C i wąskim strumieniem dodajemy do kremówki, cały czas miksując.
  9. Krem wstawiamy do lodówki do stężenia na pół godziny.
  10. Na upieczone i wystudzone babeczki za pomocą szprycy nakładamy krem.
  11. Wierzch każdej z muffinki wykańczami kawałkami daktyli.
  12. Dekorujemy pikiem.

Palce lizać!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy