Czekoladowe krówki-ciągutki z suszonymi owocami - Delektujemy.pl
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Nadzienie:

Przygotowanie

Któż nie kocha krówek? Te w wersji czekoladowej, z dodatkiem suszonych owoców, skradną serce nie tylko maluchów.

  1. Wykładamy papierem do pieczenia kwadratowe naczynia o bokach około 15 x 15 cm lub 20 x 20 cm.
  2. W kąpieli wodnej umieszczamy czekoladę wraz z masłem i masą krówkową, a całość doprawiamy solą.
  3. Podgrzewamy masę, aż krem się roztopi, a następnie zostawiamy na palniku jeszcze przez około 8-10 minut.
  4. Masę zdejmujemy z ognia i mieszamy z suszonymi owocami.
  5. Wylewamy krem do formy i odstawiamy do lodówki na 3-5 godzin.
  6. Zastygniętą masę kroimy nożem w kwadratowe kawałki.
  7. Przed podaniem dekorujemy krówki pikiem.

Ciągutki świetnie nadają się na prezent - wystarczy wyciąć z ozdobnego kartonu dno o dowolnych wymiarach, poukładać krówki i zawinąć słodycze w przezroczystą folię. Na pewno dadzą obdarowanemu wiele radości.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy