Cytrynownik z żurawiną z bloga
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Zima to idealny okres, aby wykorzystać dostępność cytrusów. Połączenie cytrynowego smaku z żurawiną proponuje Marta z bloga marta-gotuje.pl. Zobaczcie, jak szybko przygotowuje swój cytrynownik: Przygotowuję wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Jajka z cukrem delikatnie ubijam trzepaczką. Dodaję do nich olej, jogurt naturalny, sok oraz skórkę otartą z cytryny i mieszam całość dokładnie. Następnie dodaję mąkę, kisiel i proszek do pieczenia, a całość ponownie delikatnie mieszam. Do kremu dodaję suszoną żurawinę, mieszam i przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekę w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C (z termoobiegiem) przez ok. 45 minut. Przed podaniem dekoruję cukrem pudrem.    

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy