Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
45 min.
Składniki
Ciasto:- 1 szklanka czerwonej fasoli
- 1/4 szklanki mleka orzechowego
- 1/4 szklanki mleczka kokosowego
- 1/2 szklanki syropu klonowego lub miodu
- 1/2 szklanki kakao
- 1/4 szklanki oleju kokosowego lub masła
- 1/4 wiórków kokosowych Bakalland
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
- 2 garści dowolnych orzechów Bakalland
Przygotowanie
Kto powiedział, że nie istnieją wegańskie ciasta? Istnieją, a co więcej są pyszne i zdrowe. Chcecie się przekonać? :)
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
- Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
- Fasolę z puszki płuczemy i blendujemy.
- Do masy dodajemy mleko orzechowe i kokosowe (samą śmietankę) i jeszcze raz blendujemy na gładką masę.
- Łączymy z pozostałymi składnikami, na koniec dodając orzechy i jeszcze raz mieszając.
- Przekładamy do keksówki i pieczemy 30 minut.
- Gotowe brownie dekorujemy pikiem.
Wyjątkowo smaczne, prawda?