Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Kto powiedział, że nie istnieją wegańskie ciasta? Istnieją, a co więcej są pyszne i zdrowe. Chcecie się przekonać? :)

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
  3. Fasolę z puszki płuczemy i blendujemy.
  4. Do masy dodajemy mleko orzechowe i kokosowe (samą śmietankę) i jeszcze raz blendujemy na gładką masę.
  5. Łączymy z pozostałymi składnikami, na koniec dodając orzechy i jeszcze raz mieszając.
  6. Przekładamy do keksówki i pieczemy 30 minut.
  7. Gotowe brownie dekorujemy pikiem.

Wyjątkowo smaczne, prawda?

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy