Składniki
Lollipoppsy:- 2 banany
- 2 kiwi pokrojone w grube plastry
- 2 figi
- kilka plastrów świeżego ananasa
- patyczki do szaszłyków
- dowolne posypki Decorada Delecta
- 200 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie
To chyba najkrótszy i najprostszy przepis w naszym serwisie, ale gwarantujemy przy nim wyśmienitą zabawę i pyszny efekt!
- Owoce kroimy na większe kawałki, a następnie wbijamy w nie patyczki do szaszłyków.
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w naczyniu do fondue.
- Moczymy cząstki owoców w rozpuszczonej czekoladzie.
- Gdy czekolada na owocach zacznie lekko tężeć obsypujemy owoce wybranym smakiem kolorowych posypek.
Jak spożytkować nadmiar dziecięcej energii? Prosta odpowiedź. Kreatywnie!