Sk艂adniki
Ciasto:- 1 opakowanie babeczek nadzianych p艂atkami czekolady Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
- p贸艂 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 艂y偶ki kakao
- 200 g sera bleu
- 20 bia艂ych winogron
- 4 艂y偶ki cukru
- 100 ml wody
Przygotowanie
Winogrona to owoce, kt贸re lubi膮 艂膮czy膰 si臋 z r贸偶nymi smakami. Spr贸bujcie pary winogrona + ser bleu w babeczkach czekoladowych.
- Nagrzewamy piekarnik do聽180掳C (bez termoobiegu). Przygotowujemy papilotki i form臋 do wypieku babeczek.
- Czekolad臋 w kostkach wrzucamy do szklanki, kt贸r膮 wk艂adamy do ceramicznej miski z wrz膮tkiem. Mieszamy do rozpuszczenia.
- Mieszamy dok艂adnie jajka, olej, kakao, mleko, czekolad臋 i mieszank臋 do wypieku babeczek.
- Nak艂adamy ciasto do foremek, do 3/4 wysoko艣ci.
- Pieczemy ok. 20-25 minut do wyro艣ni臋cia babeczek. Odstawiamy do ostudzenia.
- Podgrzewamy w garnku wod臋, grona winogron i cukier do zagotowania, a偶 do otrzymania syropu.
- Odcinamy 1/3 g贸ry babeczek i przek艂adamy kostkami sera bleu i dwoma gronami winogron.
- Wybieramy ulubione piki i wbijamy do babeczek!
Smakuj膮 Wam takie ciekawe smakowe po艂膮czenia?