Babeczki z kremem czekoladowym - Delektujemy.pl

Składniki

Składniki:

  • 1 opakowanie muffinek Delecta z płatkami czekolady (upieczonych według instrukcji na opakowaniu i całkowicie wystudzonych),
  • 150 g gorzkiej czekolady,
  • 250 g zimnego mascarpone,
  • 2 łyżki gładkiego masła orzechowego,
  • 1 łyżka espresso w temp. pokojowej,
  • 1–2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie),
  • szczypta soli,
  • 3–4 łyżki MIX Kropelek Czekoladowych Delecta

Przygotowanie

KROK 1: Czekoladę rozpuść i przestudź do letniej. Mascarpone ubij rózgą na puszysto, dodaj masło orzechowe i sól, krótko ubij.

KROK 2: Mascarpone ubij rózgą na puszysto, dodaj masło orzechowe i sól, krótko ubij.

KROK 3: Cienkim strumieniem wlewaj czekoladę, miksując do uzyskania gładkiego kremu, dodaj espresso i ewentualnie cukier puder, wymieszaj.

KROK 4: Schłódź 10–15 min w lodówce, przełóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciśnij gwiazdki na babeczki.

KROK 5: Udekoruj kropelkami czekoladowymi Delecta i podawaj schłodzone.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy