Składniki
Ciasto:
- 2 opakowania Fajnej babki jogurtowej Delecta
- 200 g miękkiej margaryny
- 4 jajka
- 100 g jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie posypki Dekorada Delecta
Dekoracja:
- 2 opakowania kropelek z białek czekolady Delecta
- 60 ml śmietanki 30% tłuszczu
- odrobina żółtego barwnika
- 1 opakowanie posypki Dekorada Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Do głebokiej miski wsyp zawartość torebek z ciastem, dodaj margarynę, jajka oraz jogurt naturalny. Zmiksuj na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Dodaj owocową posypkę i wymieszaj.
KROK 2: Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp mąką. Ciasto przelej do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 50 minut do suchego patyczka. Ciasto wyjmij ostudź na kratce.
KROK 3: Śmietankę podgrzej w rondelku prawie do wrzenia i dodaj kropelki z białek czekolady. Odstaw na 2 minuty, następnie wymieszaj do uzyskania gładkiej polewy. Dodaj odrobinę żółtego barwnika i wymieszaj.
KROK 4: Polej babkę polewą i posyp posypką.
