Masło piernikowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Masło piernikowe
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 30 g miękkiego masła
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki cukru cynamonowego Delecta

Przygotowanie

Pierniczki to obowiązkowe wypieki podczas świąt Bożego Narodzenia. Nie wszyscy wiedzą, że można z nich przygotować także.. masło.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie na dużej stolnicy wałkujemy ciasto na blat o grubości około 0,5 cm.
  3. Foremkami wycinamy dowolne kształty i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
  5. Wystudzone, gotowe pierniczki rozdrabniamy za pomocą blendera.
  6. Do pojemnika z utartymi pierniczkami dodajemy resztę składników, miksujemy i przekładamy do słoika.

Gotowym masłem możemy posmarować pierniczki lub kanapkę na świąteczne śniadanie. Będzie znakomicie smakowało!

Masło piernikowe

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Komentarze

Zostaw komentarz

+