fbpx
Masło piernikowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Masło piernikowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 30 g miękkiego masła
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki cukru cynamonowego Delecta

Przygotowanie

Pierniczki to obowiązkowe wypieki podczas świąt Bożego Narodzenia. Nie wszyscy wiedzą, że można z nich przygotować także.. masło.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie na dużej stolnicy wałkujemy ciasto na blat o grubości około 0,5 cm.
  3. Foremkami wycinamy dowolne kształty i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
  5. Wystudzone, gotowe pierniczki rozdrabniamy za pomocą blendera.
  6. Do pojemnika z utartymi pierniczkami dodajemy resztę składników, miksujemy i przekładamy do słoika.

Gotowym masłem możemy posmarować pierniczki lub kanapkę na świąteczne śniadanie. Będzie znakomicie smakowało!

Masło piernikowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+