Żelki z kisielu - Delektujemy.pl

Składniki

  • Owocowy kubek Kisiel Delecta, smak malinowy – 1 szt.
  • żelatyna w proszku Delecta – 5 g
  • woda – 25 g

Przygotuj:

  • silikonowe foremki

Przygotowanie

KROK 1: Kisiel przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: 5 g żelatyny Delecta rozpuść w 25 g zimnej wody i odstaw na kilka minut. Następnie dodaj ją do kisielu i dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Tak przygotowaną masę przelej do silikonowych foremek i wstaw do lodówki na kilka godzin.

KROK 4: Przed wyjęciem żelków zanurz formę na chwilę w ciepłej wodzie – ułatwi to ich wyjęcie.

KROK 5: Możesz od razu przygotować większą ilość masy, pamiętaj tylko, że na każde opakowanie kisielu potrzebujesz 5 g żelatyny Delecta.

KROK 6: Żelatynę przygotowujemy w proporcji 1 część żelatyny na 5 części wody, czyli na 1 g żelatyny dodajemy 5 g wody.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy