Mini babeczki miłości do pieczenia - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 9
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Nie trzeba mieć talentu cukierniczego, by pokochać pieczenie. Wystarczy znaleźć odpowiedni przepis, dzięki któremu wzniesiemy się na wyżyny smaku.

  1. Formę do mini-keksów smarujemy masłem i posypujemy mąką, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Masło rozpuszczamy i studzimy.
  3. Gruszki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.
  4. Jajka ubijamy z cukrem, po czym wlewamy masło, cały czas mieszając.
  5. Dodajemy imbir, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do otrzymania gładkiej masy.
  6. Ciasto wlewamy do 2/3 wysokości foremki i układamy kawałki gruszki.
  7. Pieczemy około 15-20 minut, aż ciasto się zrumieni.
  8. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.
  9. Dekorujemy pikiem.

Wystarczy jeden kęs by odkryć w sobie duszę prawdziwego cukiernika.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy