45min 12 porcji Łatwy
Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli
Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli

Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli

Składniki

Ciasto:

Jak przygotować wegańskie brownie z dodatkiem fasoli?

Kto powiedział, że nie istnieją wegańskie ciasta? Istnieją, a co więcej są pyszne i zdrowe. Chcecie się przekonać? 🙂

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
  3. Fasolę z puszki płuczemy i blendujemy.
  4. Do masy dodajemy mleko orzechowe i kokosowe (samą śmietankę) i jeszcze raz blendujemy na gładką masę.
  5. Łączymy z pozostałymi składnikami, na koniec dodając orzechy i jeszcze raz mieszając.
  6. Przekładamy do keksówki i pieczemy 30 minut.
  7. Gotowe brownie dekorujemy pikiem.

Wyjątkowo smaczne, prawda?

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: