Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto kruche:

  • 80 g cukru pudru
  • jajko
  • 120 g zimnego masła
  • 230 g mąki tortowej

Krem budyniowy:

Frużelina malinowa:

Przygotowanie

KROK 1: Z podanych składników wyrób kruche ciasto. Rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wylep nim płaskie ringi do tartaletek. Możesz wykorzystać tradycyjne foremki. Wstaw formy do zamrażarki na Ok. 45 minut. Zamrożone ciasto wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz tartaletki w 180 stopniach na złoty kolor. 
 
KROK 2: Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorący przykryj folią w kontakcie i wystudź. 
 
KROK 3: Miękkie masło ubijaj przez kilka minut na puch. Dodawaj po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksując. 
 
KROK 4: Frużelinę (instrukcje, jak zrobić frużelinę znajdziesz tutaj) wyłóż na tartaletki, a następnie wypełnij korpusy budyniowym kremem. Udekoruj listkami mięty i malinami. 
Tartaletki z kremem budyniowym i malinami - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy