Sernik kokosowy na zimno - wideo
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
20 min.
Składniki
- 1 opakowanie Sernik na zimno smak kokos Delecta
- 625 ml schłodzonego mleka
- 4 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie
KROK 1: Do wysokiego naczynia wlej 500 ml schłodzonego mleka, dodaj zawartość torebki z mieszanką na sernik i miksuj przez 3-4 minuty na wysokich obrotach.
KROK 2: Gotową masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm lekko posmarowanej olejem.
KROK 3: Do czystego naczynia wlej 125 ml schłodzonego mleka. Stopniowo dodawaj zawartość torebki z miksem na krem i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem rozsmaruj na serniku.
KROK 4: Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp nimi sernik. Wstaw go do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.