Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

  • 1 opakowanie Sernik na zimno smak kokos Delecta
  • 625 ml schłodzonego mleka
  • 4 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie

KROK 1: Do wysokiego naczynia wlej 500 ml schłodzonego mleka, dodaj zawartość torebki z mieszanką na sernik i miksuj przez 3-4 minuty na wysokich obrotach.

KROK 2: Gotową masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm lekko posmarowanej olejem.

KROK 3: Do czystego naczynia wlej 125 ml schłodzonego mleka. Stopniowo dodawaj zawartość torebki z miksem na krem i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem rozsmaruj na serniku.

KROK 4: Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp nimi sernik. Wstaw go do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.

Sernik kokosowy na zimno - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy