fbpx
Autor: delektujemy
Serniczki na patyku - wideo
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Spód:

Masa serowa:

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Dodaj masło pokrojone w kostkę oraz jajko i szybko zagnieć ciasto. Wylep nim dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 

KROK 2: W dużej misce umieść serek z wiaderka, budyń śmietankowy, jajka, cukier puder, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Zmiksuj mikserem na gładką masę. Wylej ją na spód w tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut, aż sernik się zetnie i lekko zrumieni. Odstaw do ostudzenia, następnie wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 3: Sernik wyjmij z formy i pokrój na 12 porcji. W każdy kawałek wetnij patyczek, wykałaczkę lub słomkę. Lukier przygotuj zgodnie z instrukcję na opakowaniu i dodaj do niego odrobinę różowego barwnika.
Kropelki czekoladowe rozpuść z kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Kawałki sernika dekoruj lukrem lub polewą czekoladową i wybranymi posypkami.

Serniczki na patyku - wideo - Delektujemy.pl

Serniczki na patyku - wideo

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+