Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Na tort:

  • 500 g serka mascarpone
  • 1 słoiczek kremu pistacjowego 200 g
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego premium Delecta  
  • 1 opakowanie biszkoptów lady fingers 220 g
  • Mleko do maczania biszkoptów
  • 500 g śmietanki 36% tłuszczu, schłodzonej

Przygotowanie

PRZEPIS NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 24 CM

KROK 1: W misce umieść wszystkie składniki kremu, czy mascarpone, śmietanę, 2 łyżki kremu pistacjowego, cukier puder oraz ekstrakt z wanilii i ubij mikserem na sztywno.

KROK 2: Biszkopty maczaj w zimnym mleku i układaj je na dnie tortownicy. Następnie wyłóż połowę przygotowanego kremu. Ułóż drugą warstwę biszkoptów i przykryj pozostałym kremem. Deser wstaw do lodówki na 6 godzin do schłodzenia.

KROK 3: Pozostały krem pistacjowy ze słoiczka podgrzej wkładając słoiczek na kilka minut do miski z gorącą wodą. Rozprowadź po wierzchu deseru. Kropelki z białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali i polej deser, robiąc dekoracyjne esy-floresy. Wierzch posyp posypką i posiekanymi pistacjami.

 

 

Pistacjowy tort bez pieczenia - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy