Piankowy sernik na zimno - Delektujemy.pl

Składniki

  • Oryginalny sernik na zimno Delecta – 1 szt.
  • mleko (schłodzone) – 600 ml
  • Kropelki Delecta, czekolada deserowa – 3 szt.

Przygotuj:

  • keksówkę
  • folię spożywczą
  • papier do pieczenia
  • rondelek i miskę do rozpuszczania czekolady

Przygotowanie

KROK 1: Sernik na zimno przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2: Keksówkę wyłóż folią spożywczą i przelej do niej masę sernikową. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny, aż dobrze się schłodzi.

KROK 3: Kropelki czekoladowe Delecta przesyp do metalowej miski. Następnie ułóż ją na garnku z gotującą się wodą (tak, aby miska nie dotykała wody). Podgrzewaj czekoladę, aż się roztopi, od czasu do czasu delikatnie mieszając.

KROK 4: Wyjmij sernik z formy, pomagając sobie folią, i przełóż na talerz lub deskę wyłożoną papierem do pieczenia. Polej sernik rozpuszczoną czekoladą i ponownie odstaw do lodówki na ok. 30 minut, aż czekolada zastygnie.

KROK 5: Gotowe ciasto pokrój w plastry i podawaj.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy