
Piankowy sernik na zimno
Składniki
- Oryginalny sernik na zimno Delecta – 1 szt.
- mleko (schłodzone) – 600 ml
- Kropelki Delecta, czekolada deserowa – 3 szt.
Przygotuj:
- keksówkę
- folię spożywczą
- papier do pieczenia
- rondelek i miskę do rozpuszczania czekolady
Przygotowanie
KROK 1: Sernik na zimno przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: Keksówkę wyłóż folią spożywczą i przelej do niej masę sernikową. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny, aż dobrze się schłodzi.
KROK 3: Kropelki czekoladowe Delecta przesyp do metalowej miski. Następnie ułóż ją na garnku z gotującą się wodą (tak, aby miska nie dotykała wody). Podgrzewaj czekoladę, aż się roztopi, od czasu do czasu delikatnie mieszając.
KROK 4: Wyjmij sernik z formy, pomagając sobie folią, i przełóż na talerz lub deskę wyłożoną papierem do pieczenia. Polej sernik rozpuszczoną czekoladą i ponownie odstaw do lodówki na ok. 30 minut, aż czekolada zastygnie.
KROK 5: Gotowe ciasto pokrój w plastry i podawaj.
Delektujmy się smakiem z Delecta!