Dżem z pigwy - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2x0,6l
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Pigwę umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój pigwę na mniejsze kawałki. Przełóż owoce do garnka z nieprzywierającym dnem i wymieszaj z dżemixem uniwersalnym. Dodaj odrobinę wody. Zagotuj, ciągle mieszając.

KROK 2: Dodaj 500 g cukru. Zagotuj ponownie. Gotuj 5-7 minut, aż pigwa stanie się miękka.

KROK 3: Garnek zdejmij z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany.

KROK 4: Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy