DIY: Świąteczny wieniec na stół

Do wykonania świątecznego stroika potrzebujemy:

  • gotowego wieńca z jodły
  • kwiatu amarylisa
  • opakowania pierniczków Delecta lub pierniczków, które zostaną po innych dekoracjach 🙂
  • 2 pomarańczy
  • owocu granatu
  • ozdobnej wstążki
  • 3 drewnianych, ozdobnych gwiazdek
  • patyczków do szaszłyków
  • szyszek
  • kory cynamonu
  • czerwonej, wąskiej tasiemki

Zaczynamy od pierniczków, które przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przed upieczeniem, za pomocą słomki do napojów robimy w każdym dziurkę, aby przewlec przez nią wstążkę. Wieniec z jodły ozdabiamy szyszkami, korą cynamonu i zawieszonymi na wstążeczce pierniczkami. Pomarańcze i przepołowiony granat nabijamy na patyczki do szaszłyków i wbijamy owoce pomiędzy dekoracje. W centralnym punkcie stroika przywiązujemy kwiat amarylisa. Na koniec ozdabiamy wieniec drewnianymi ozdobami i oplatamy go ozdobną tasiemką.

Pozostaje tylko nakryć stół świątecznym obrusem i… z niecierpliwością czekać na pierwszą gwiazdkę!