Jak przygotować deser irish cream z owocami?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Czarne, leśne owoce w towarzystwie wyjątkowego kremu. Irish cream to smak irlandzkiego likieru, który w połączeniu z owocami wyczaruje elegancki deser, do przygotowania w każdym domu.
- Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
- Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
- Podziel krem na dwie części w proporcjach 1:3.
- Do mniejszej części dodaj konfiturę z czarnych porzeczek i wymieszaj łyżką.
- Większą część przełóż do rękawa cukierniczego.
- Nakładaj na zmianę warstwy kremu (dwie białe przełożone jedną fioletową).
- Wykończ fantazyjnymi lokami z kremu a górę udekoruj jeżynami.
- Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Zostań wirtuozem deserów z nową linią kremów La Chocolatiere. Smak jak z najlepszej kawiarni, teraz do przygotowania w każdym domu.