3h 20min 4 porcje Łatwy 2h 40min
Deser irish cream z czarnymi owocami

Deser irish cream z czarnymi owocami

Składniki

  • 1 opakowanie Kremu smak irish cream Delecta
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36%
  • 100 ml zimnego mleka
  • 3 łyżki konfitury porzeczkowej
  • jeżyny lub inne czarne owoce do dekoracji

Jak przygotować deser irish cream z owocami?

Czarne, leśne owoce w towarzystwie wyjątkowego kremu. Irish cream to smak irlandzkiego likieru, który w połączeniu z owocami wyczaruje elegancki deser, do przygotowania w każdym domu.

  1. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  2. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  3. Podziel krem na dwie części w proporcjach 1:3.
  4. Do mniejszej części dodaj konfiturę z czarnych porzeczek i wymieszaj łyżką.
  5. Większą część przełóż do rękawa cukierniczego.
  6. Nakładaj na zmianę warstwy kremu (dwie białe przełożone jedną fioletową).
  7. Wykończ fantazyjnymi lokami z kremu a górę udekoruj jeżynami.
  8. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.

Zostań wirtuozem deserów z nową linią kremów La Chocolatiere. Smak jak z najlepszej kawiarni, teraz do przygotowania w każdym domu.

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 68
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: