Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 75 min.

Składniki

Biszkopt:

Krem:

  • 150 g kremu pistacjowego bez cukru
  • 250 g mascarpone
  • 400 g gęstej śmietany 36%
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny Delecta
  • 100 ml gorącej wody

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Biszkopt przygotuj według przepisu na opakowaniu – wszystkie składniki zmiksuj, wylej do tortownicy o średnicy 24 cm i piecz w 180 stopniach C przez 45 min. Gotowy biszkopt wystudź, jeśli środek wyrósł mocniej, niż brzegi, to zetnij nożem wierzch tak, aby wyrównać powierzchnię. Następnie zaparz słabą herbatę z cytryną i wystudź napój.

KROK 2: Przygotuj krem: żelatynę zalej gorącą wodą i dokładnie wymieszaj, uważając, by nie pozostały grudki. Wystudź do temperatury pokojowej. Mascarpone, cukier i krem pistacjowy umieść w misce i miksuj na gładką masę, następnie dodaj śmietankę i miksuj, aż masa zwiększy objętość i stanie się puszysta.  Na koniec, ciągle miksując, wlej żelatynę.

KROK 3: W tortownicy ułóż biszkopt i nasącz go herbatą. Na cieście wyłóż maliny, a następnie wylej masę pistacjową. Włóż do lodówki na min. 2 godziny. Gotowe ciasto posyp posiekanymi pistacjami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy