Blok czekoladowy z suszonymi owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Masa:
  • 80 g masła
  • 150 g mleka w proszku
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/2 opakowania suszonych owoców Bakalland
  • 8 podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżki kakao
Dekoracje:
  • 3 łyżki wiórków kokosowych Bakalland

Przygotowanie

Prościej nie można! Szybki przepis na blok czekoladowy z użyciem pysznych suszonych owoców to sposób na nagły apetyt na coś słodkiego!

  1. Masło i cukier rozpuszczamy wraz z wodą w rondelku, a następnie studzimy do temperatury pokojowej.
  2. Mleko w proszku mieszamy z kakao, dodajemy do nich przestudzony tłuszcz i energicznie mieszamy łyżką.
  3. Kiedy masa będzie gładka i nieco luźniejsza niż kruche ciasto dodajemy pokruszone wcześniej biszkopty i suszone owoce.
  4. Ciasto zagniatamy dłonią do momentu, aż składniki dobrze się wymieszają.
  5. Gotową masę przekładamy do keksówki posmarowanej oliwą i obsypanej kokosem.
  6. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  7. Po schłodzeniu deser kroimy nożem i podajemy udekorowany ulubionym pikiem.

Suszonych owoców mamy do wyboru do koloru. Spróbujcie dodać je do tradycyjnego bloku. Deserom dodadzą jeszcze więcej smaku!    

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy