Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 70 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

KROK 1: Miękkie masło ubić z cukrem na puch. Nie przerywając miksowania dodawać po jednym jajku, wlać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do masy maślanego jajecznej - połączyć.

KROK 2: Masę podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao a do trzeciej wsypać kropelki.

KROK 3: Do keksówki z papierem do pieczenia wyłożyć najpierw masę makową, następnie kakaową a na końcu tę z kropelkami. Piec ok. 45 minut w 170 stopniach termoobieg. Jeśli babka zbyt szybko będzie się rumienić to zmniejszyć temp do 160 stopni.

KROK 4: W śmietance rozpuścić kropelki czekolady, wystudzić, a następnie wylać na babkę, udekorować posypkami i bezikami.

Babka z makiem - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy