Babeczki czekoladowe z malinami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 125 g świeżych malin

Przygotowanie

KROK 1 - Babeczki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).

KROK 3 - Do miski wsypujemy zawartość torebki z ciastem, wbijamy 2 jaja, dodajemy mleko i olej, po czym miksujemy składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.

KROK 4 - Następnie rozkładamy równo do 12 papilotek, posypujemy kroplami czekolady i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 16 minut.

KROK 5 - Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Studzimy je.

KROK 6 - Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.

KROK 7 - Za pomocą szprycy nakładamy krem na wystudzone babeczki.

KROK 8 - Na czubku każdej babeczki układamy malinę.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy