Babeczki czekoladowe z malinami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
45 min.
Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie Babeczek czekoladowych Delecta
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 500 ml śmietany kremówki
- 100 g cukru pudru
- 125 g świeżych malin
Przygotowanie
KROK 1 - Babeczki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
KROK 3 - Do miski wsypujemy zawartość torebki z ciastem, wbijamy 2 jaja, dodajemy mleko i olej, po czym miksujemy składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.
KROK 4 - Następnie rozkładamy równo do 12 papilotek, posypujemy kroplami czekolady i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 16 minut.
KROK 5 - Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Studzimy je.
KROK 6 - Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
KROK 7 - Za pomocą szprycy nakładamy krem na wystudzone babeczki.
KROK 8 - Na czubku każdej babeczki układamy malinę.