Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Masło rozpuść na wolnym ogniu, aż nabierze orzechowej barwy i zapachu. Gorące wlej do miski i wsyp cukry, sól, dodaj masło orzechowe, wymieszaj - wystudź.

KROK 2: Dodaj jajko - połącz. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do pozostałych składników - połącz na jednolite ciasto. Nie trzeba używać miksera.

KROK 3: Ciasto podziel na dwie części. Do jednej wsyp Kropelki - wymieszaj, a drugiej części dodaj kolorowe mini piegi. Odrywać kawałki ciasta o gramaturze ok. 60 g i ułóż w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok 15 minut. Ważne! Środek powinien być miękki a brzegi chrupiące. Po wystudzeniu ciastka nabierają dopiero odpowiedniej konsystencji.

Amerykańskie ciasteczka - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy