Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Mus czekoladowy:

  • 200 ml chłodnego mleka
  • 1 opakowanie Śnieżka Delecta  
  • 150 g skyru naturalnego
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 4 łyżki kakao

Polewa:

Przygotowanie

KROK 1: Do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj opakowanie śnieżki. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty do uzyskania puszystej masy. Dodaj skyr, erytrytol oraz kakao i zmiksuj ponownie do połączenia.

KROK 2: Przełóż do 3 szklanek i wstaw do lodówki na 1 godzinę. 

KROK 3: W miseczce umieść kropelki czekoladowe i podgrzej w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Dodaj olej i wymieszaj. Polej deserki i wstaw do lodówki jeszcze na pół godziny.  Następnie wyjmij i podawaj.

Deser w kubku FIT - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy