Babeczki z dziką różą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 12 łyżeczek marmolady różanej
  • 4 twarde jabłka z czerwoną skórką

Przygotowanie

Babeczki z dziką różą udekorowane jabłkowymi różyczkami są łatwiejsze niż myślicie!

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (bez termoobiegu).
  2. Jabłka obieramy bardzo cienko, aby skórka była jak najdłuższa.
  3. Wstawiamy skórki na 10 minut do mikrofali, aby je zmiękczyć.
  4. Do wysokiego naczynia wbijamy jaja, dodajemy olej i mleko, wsypujemy zawartość torebki i dokładnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą.
  5. Do papilotek nakładamy po 1 łyżce ciasta, następnie 1 łyżeczkę marmolady i ponownie 1 łyżkę ciasta, do 3/4 wysokości.
  6. Skórkę jabłkową układamy w formie róży (zawijając od środka na zewnątrz) i delikatnie zanurzamy w cieście.
  7. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż babeczki urosną.
  8. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki są upieczone.
  9. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
  10. W babeczki wbijamy pik.

Babeczki nie tylko wyglądają wspaniale, ale też świetnie smakują. To rewelacyjny i szybki przepis, gdy spodziewamy się gości.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy