Tarta z pomidorami i mozzarellą - Delektujemy.pl
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 80 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 500 g pomidorów truskawkowych (1 duże opakowanie)
  • 2 mozzarelle po 125 g
  • 1 średnia cukinia
  • 100 ml kwaśnej śmietany 18% z kubeczka
  • 100 ml mleka
  • 1 żółtko
  • 1 czerwona cebula
  • trochę świeżego rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

Nie mogę się oprzeć tradycyjnym składnikom kuchni śródziemnomorskiej, które doskonale, jak widać w poniższym przepisie, sprawdzają się także w tarcie. Oto moja tarta z pomidorami i mozzarellą.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy