
Babeczki z kremem karpatka
Składniki
Składniki:
- Babeczki o smaku czekoladowym Delecta
- jajka – 2 szt.
- mleko – 100 ml
- olej – 100 ml
- Krem Karpatka oryginalna Delecta
- masło lub margaryna – 200 g
- mleko – 500 ml
Krem na wierzch babeczek:
- śmietanka 30% lub 36% – 250 ml
- mascarpone – 250 g
- cukier puder – 2-3 łyżki
Polewa:
- 2 opakowania Kropelek czekoladowych deserowych Delecta 80g
- 150 ml śmietanki 30–36%.
Przygotuj:
- rękaw cukierniczy
- formę do muffinek
- mikser
Przygotowanie
KROK 1: Babeczki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostaw do wystudzenia.
KROK 2: Krem karpatka również przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przełóż do rękawa cukierniczego.
WSKAZÓWKA: Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, możesz zastąpić go np. woreczkiem strunowym z odciętym rogiem.
KROK 3: Przygotuj krem na wierzch babeczek. Do miski dodaj schłodzoną śmietankę, mascarpone i przesiany przez sito cukier puder.
KROK 5: Ubijaj aż do uzyskania gładkiego i sztywnego kremu. Następnie przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj nim gotowe babeczki.
Delektujmy się smakiem z Delecta!




