Babeczki z kremem karpatka - Delektujemy.pl

Składniki

Składniki:

  • Babeczki o smaku czekoladowym Delecta
  • jajka – 2 szt.
  • mleko – 100 ml
  • olej – 100 ml
  • Krem Karpatka oryginalna Delecta
  • masło lub margaryna – 200 g
  • mleko – 500 ml

Krem na wierzch babeczek:

  • śmietanka 30% lub 36% – 250 ml
  • mascarpone – 250 g
  • cukier puder – 2-3 łyżki

Polewa:

  • 2 opakowania Kropelek czekoladowych deserowych Delecta 80g
  • 150 ml śmietanki 30–36%.

Przygotuj:

  • rękaw cukierniczy
  • formę do muffinek
  • mikser

Przygotowanie

KROK 1: Babeczki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostaw do wystudzenia.

KROK 2: Krem karpatka również przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przełóż do rękawa cukierniczego.

WSKAZÓWKA: Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, możesz zastąpić go np. woreczkiem strunowym z odciętym rogiem.

KROK 3: Przygotuj krem na wierzch babeczek. Do miski dodaj schłodzoną śmietankę, mascarpone i przesiany przez sito cukier puder.

KROK 5: Ubijaj aż do uzyskania gładkiego i sztywnego kremu. Następnie przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj nim gotowe babeczki.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy