Ciasto Kajmakowe z Czekoladą i Popcornem (bez pieczenia) - Delektujemy.pl

Składniki

Spód:

  • 200 g herbatników,
  • 100 g roztopionego masła

Masa:

  • 1 puszka kajmaku tradycyjnego Delecta

Polewa:

  • 2 opakowania Kropelek czekoladowych deserowych Delecta 80g
  • 150 ml śmietanki 30–36%.

Dodatki:

  • 2 garście solonego popcornu.

Przygotowanie

KROK 1: Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż do formy (ok. 20×20 cm), dociśnij i schłódź w lodówce 20 min.

KROK 2: Kajmak podgrzej, aby był płynny, rozsmaruj na spodzie, schłódź 15 min.

KROK 3: Czekoladę rozpuść w gorącej śmietance, wymieszaj na gładką polewę, wylej na kajmak.

KROK 4: Od razu posyp popcornem, lekko dociśnij. 

KROK 5: Schłódź min. 2 h w lodówce, pokrój na kwadraty.

 

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy