
Ciasto Kajmakowe z Czekoladą i Popcornem (bez pieczenia)
Składniki
Spód:
- 200 g herbatników,
- 100 g roztopionego masła
Masa:
- 1 puszka kajmaku tradycyjnego Delecta
Polewa:
- 2 opakowania Kropelek czekoladowych deserowych Delecta 80g
- 150 ml śmietanki 30–36%.
Dodatki:
- 2 garście solonego popcornu.
Przygotowanie
KROK 1: Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż do formy (ok. 20×20 cm), dociśnij i schłódź w lodówce 20 min.
KROK 2: Kajmak podgrzej, aby był płynny, rozsmaruj na spodzie, schłódź 15 min.
KROK 3: Czekoladę rozpuść w gorącej śmietance, wymieszaj na gładką polewę, wylej na kajmak.
KROK 4: Od razu posyp popcornem, lekko dociśnij.
KROK 5: Schłódź min. 2 h w lodówce, pokrój na kwadraty.
Delektujmy się smakiem z Delecta!




