fbpx
Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Na kruszonkę:
  • 70 g miękkiego masła
  • 8 łyżek mąki
  • 5 i 1/2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Szybka, rozgrzewająca przekąska, w sam raz na chłodne, leniwe popołudnia. Po prostu musicie ich spróbować!

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
  3. Śliwki myjemy, kroimy na połówki, usuwamy pestki.
  4. Składniki na kruszonkę zagniatamy, kruszymy i odstawiamy.
  5. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę.
  6. Papilotki napełniamy ciastem, a w środek wciskamy po 2 połówki śliwki.
  7. Muffiny posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy około 20-25 minut.
  9. Dekorujemy pikiem.

Dla takiego smaku warto poświęcić godzinę w kuchni.

Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+