Nasza pasja to… Karpatka

Sekcja sponsorowana przez markę Delecta

Nic tak nie przywodzi na myśl świąt Bożego Narodzenia jak rozchodzący się po domu zapach korzennych przypraw. Uwielbiam dni, kiedy bez pośpiechu, razem z rodziną mogę przygotować słodkie pierniczki. Zbieramy się razem w kuchni, pieczemy, a następnie ozdabiamy pierniczkowe choinki, bałwanki, gwiazdki, bombki czy płatki śniegu. Część wypieków wieszamy na choince, a nieco więcej trafia do pięknych opakowań, które wręczam przyjaciołom w prezencie. Nie da się ukryć, że zdecydowaną większość kruchych, korzennych ciasteczek znika w niewyjaśnionych okolicznościach już w trakcie dekorowania. U Was też tak się dzieje?

Dzielę się z Wami pomysłami i wskazówkami, które sprawią, że tak, jak ja pokochacie słodkie przygotowania do świąt. Pamiętajcie, że wypieki przygotowanie ot tak… prosto z serca smakują najbardziej.