Nasza pasja to… Karpatka

Sekcja sponsorowana przez markę Delecta

Mocno czekoladowe, intensywnie pachnące, ciężkie i wilgotne. Panie i Panowie poznajcie brownie, jedno z najprostszych i najsmaczniejszych ciast jakie można sobie wyobrazić! Gwarantuję, że raz poczęstowani nim goście mogą się domagać tego wypieku za każdym razem, gdy Was odwiedzą.

Od polskiego tradycyjnego murzynka odróżnia je… wszystko! Z wierzchu jest kruche i popękane, a w środku oszałamiająco czekoladowe, wręcz półpłynne! Sycące i słodkie jak ciastko z cukierni, a jednak pieczone w domowym zaciszu ot tak… prosto z serca.

Brownie można podawać zarówno na gorąco z gruszkami i kulką lodów waniliowych, jaki i na zimno w towarzystwie pokruszonych orzechów i plastra pomarańczy. Możliwości są nieskończone.

Nie ma znaczenia, który przepis wybierzesz. Obok tego po stokroć czekoladowego ciasta nie da się przejść obojętnie.